Tregtia e arit online

Ruajtja e fuqisë blerëse në epokën e teknologjisë dixhitale 

Të gjithë klientët e Paysera tani janë në gjendje të blejnë ar (XAU) përmes Paysera. Kjo karakteristikë synon ata që duan të ruajnë fuqinë e tyre blerëse dhe të diversifikojnë portofolin e tyre.

Monedha dhe shufra metalike të çmuara ruhen në mënyrë të sigurtë në një strukturë solide Paysera dhe janë të vlefshme për tërheqje.

#

Vlera e arit fizik - a është ari një investim?

Paraja e vërtetë, vulë stabiliteti

Ari dhe metalet e tjerë të çmuar nuk janë monedha si euro ose dollarë. Ato janë paratë e vërteta të përdorura për tregti prej mijëra vitesh tashmë, dhe ka disa arsye të dukshme përse. Ndryshe nga paraja fiat që ka një tendencë të pashmangshme për të zhvlerësuar, metalet e çmuar nuk e humbin vlerën e tyre në planin afatgjatë, madje edhe gjatë periudhave të rënieve ekonomike. 

Prandaj, shumë banka qendrore në të gjithë botën përdorin arin si një mënyrë për të ruajtur dhe ruajtur fondet e tyre. Tani, të gjithë klientët e Paysera mund ta bëjnë këtë në një mënyrë të shpejtë dhe të përshtatshme - duke tregtuar metale të çmuara në internet.

Sidoqoftë, ari nuk duhet të konsiderohet një investim. Qëllimi i tij nuk është të gjenerojë të ardhura, por të ruajë pasurinë që ai tashmë posedon. Kjo është arsyeja kryesore pse ari është kaq i popullarizuar gjatë kohës së krizës dhe pasigurisë. 

Tregtimi i arit

Çfarë mund të bëni me metalet e çmuara?

Blej

Të gjithë klientët Paysera mund të blejnë ar online. Çdo monedhë në dispozicion në sistemin Paysera aktualisht mund të konvertohet në ar. Meqenëse jo të gjithë mund të përballojnë blerjen e një monedhë të tërë fizike ose një shufre menjëherë, blerja e saj në pjesë më të vogla mund të jetë një zgjidhje për disa njerëz! Vlera e sasisë së metalit të çmuar që keni blerë do të shfaqet në llogarinë tuaj Paysera, si në peshë, ashtu edhe në valutën tuaj të përzgjedhur.

Sidoqoftë, shufrat më të rënda prodhohen me çmim më të lirë, prandaj ato janë më të lira për nga pesha.

Shes

Ashtu si çdo valutë tjetër në Paysera, ju mund të shisni ar në Paysera në çdo kohë brenda aplikacionit ose e-banking.

Transferta

Ju gjithashtu mund të transferoni metale të çmuara tek mbajtësit e tjerë të llogarisë Paysera.

Edhe pse akoma nuk mund të paguani për produkte dhe shërbime duke përdorur këto metale, ato mund të konvertohen automatikisht në monedhën tuaj nëse nuk keni para mjaftueshëm.

Tërhiq

Monedha dhe shufra fizike të arit lëshohen në selinë e Paysera në Vilnius. Dërgesa fizike e metaleve është gjithashtu e disponueshëm. Kini parasysh se nëse blini ar dhe nuk e t♪7rhiqni atë brenda dy ditëve të punës, një tarifë automatike për ruajtje do të zbatohet. Kur tërhiqni fizikisht arin, XAU zbritet nga llogaria juaj e metaleve të çmuara.

A është e sigurt të blesh ar online?

Tregtimi i arit, ashtu si shërbimet e tjera të ofruara nga Paysera, mbrohet nga niveli më i lartë i sigurisë. Ky shërbim bie nën ligjin për mbikëqyrjen shtetërore të metaleve dhe gurëve të çmuar. Gjithashtu, Paysera është përfshirë në listën e Zyrës Lituaneze të Vlerësimit të kompanive që bëjnë tregti me metale të çmuara - edhe kjo i detyron shitësit të ruajnë transparencën dhe cilësinë e pametë të shërbimit.

Në përgjithësi, blerja e arit në internet është po aq e sigurt sa përdorimi i e-banking. Kur blini ose shisni ar, Paysera garantonnjë proçes të sigurt identifikimi dhe një sistem online me përdorim-të-sigurt.

#
#

Si të blini ari?

Për të tregtuar metale të çmuara, duhet të jeni një mbajtës i llogarisë Paysera i identifikuar dhe të njohur me termat dhe kushtet lidhur me këtë funksionalitet të ri.

Ju mund të tregtoni metale të çmuara përmes aplikacionit celular Paysera, i cili është i vlefshëm për të dy iOS dhe Android.

Ju mund të shihni metalet në dispozicion, si dhe çmimin e tyre, duke ndjekur hapat më poshtë:

  • Hyni në llogarinë e aplikacionit celular Paysera;
  • Shkoni tek Më shumë skeda;
  • Pastaj shko tek - Metale të Çmuara;
  • Zgjidhni të blini në pjesë ose të gjithë shufrën e arit menjëherë

Çmimet

Disatarifa aplikohen për ruajtjen, këmbimin, shitjen dhe blerjen e arit. Në shumicën e vendeve, TVSH nuk vlen për monedha dhe shufra ari.

#
#

Më shumë informacion

Vetëm mbajtësit e llogarisë Paysera mund të blejnë arë përmes sistemit Paysera. Mund të hapni një llogari pa pagesë brenda disa minutave përmes aplikacionit celular Paysera për iOS dhe Android. Për më shumë informacion për tregëtimin e metaleve të çmuara - drejtohuni tek Shërbimi i Kujdesit ndaj Klientit ose lexoni FAQ.